понеделник, 13 август 2012 г.

зависим



Здравейте, аз съм Деян и съм зависим.
Зависим съм от хората около мен. Онези, които имат предпочитания и онези, които нямат. Зависим съм от хората около тези хора. Онези, които се събуждат вечер и онези, които стават сутрин рано. Слънцето ги буди и те излизат за работа, или се завиват през глава и заспиват отново. Няма значение какво правят. Важното е, че в крайна сметка взимат решение да се поставят на някое място от пъзела и пречат на всички останали да заемат същото място. Затова, може би, сме различни. Защото сме на различни места от цялата схема. Не знам. Знам само, че ако парченцето до мен не пасва, няма как и аз да пасна в пъзела.
Затова разбирам хората, които обвиняват всички останали за собствения си неуспех, затова разбирам хората, които твърдят, че лежат невинни в затвора, затова разбирам и себе си, когато отказвам да гледам метеоритния дъжд.
Все някой ще го запише и ще мога да си го гледам на видео. Сега мога да си пиша думички, които никой да не прочете.
Иди разбери.
И да ви кажа истината, обичам да греша. Понякога пиша някакъв текст, виждам, че съм изпуснал запетая или пък някой друг ми казва, че съм допуснал грешка и аз се съгласявам. Затварям си очите и подминавам. Усмихвам се. Радвам се, че съм човек. Харесва ми да си напомням, че съм човек, чрез грешките, които правя нарочно. Нали хората живеем според правилата си? Създайте си такива правила, че да ви е удобно на вас самите, да се побирате в тях. Кого съм тръгнал да поучавам? Хаха.
Каквото и да напиша, обаче, последната дума, винаги ще е ваша.

1 коментар: