неделя, 8 януари 2012 г.

Сърдитият пингвин





На островът Адели, където виреят един определен тип пингвини, се раздаваше правосъдие. Сред всички тях имаше един, който освен с намръщената си физиономия се отличаваше и с пелерина и маска. Сърдитият пингвин живееше отделно, опитваше се да виси с главата надолу в пещерите, заедно с прилепите, но нещо не му достигаше. Той беше прекалил с епизодите на Батман. Останалите от ятото/стадото/глутницата пингвини, обаче, нямаха нищо против или поне повечето. Защото сред тях имаше и такива, които честно казано са си истински измамници. Опитваха се да крадат камъни, да ги предлагат на женските като свои и съответно да се възползват от тях. А всеки знае, че пингвинките от остров Адели се дават лесно – само за 2-3 камъка.
Сърдитият пингвин се стараеше да възстанови равновесието, да усмири палавниците и ако прекалят да се погрижи да си получат заслуженото. Освен многото епизоди, които беше гледал, причина за неговата, да го наречем, шизофрения беше и миналото на което нашият герой е стъпил. Родителите му бяха най-богатите на целия остров. Притежаваха мина, където всички животни работеха и вадеха камъни. Един ден докато прибирали „съкровищата“ ги нападнали подобни крадци и ги убили пред очите на малкия сърдит пингвин. Той се заклел че ще си отмъсти и го направил, когато му се отдала възможност - всички сме гледали Батман, знаем как е станало. Но след това, не могъл да спре това, което вече бил започнал.
Островът разчита на него – когато падне мрак, Сърдитият пингвин тръгва по снежните пътеки и търси нечестиви хора, за да ги върне в правия път. И така докато един ден Сърдитият пингвин изчезна. Всички се чудиха какво става, белият сняг на острова се замърси от престъпност. Навсякъде имаше кал, мръсен сняг, а на някои места и жълт. Молеха се Сърдитият пингвин да се върне, но не...
Истината е, че мечтата на Сърдитият пингвин е да се научи да лети. Докато бил малък опитвал всеки ден да развие деформираните си криле, молел се, да му порастнат пера, но това така и не станало. Нищо, обаче, не можело да го спре, защото разполагал с неизброима сума пари, които той давал за разработката на редица изобретения, чрез които той да полети. Скачал от скали, трошил си кости, крака, човки, докато един ден Сърдитият пингвин осъзнал, че истинската му мечта не е да лети, а да избяга. Да избяга надалеч от това пропито от гадости общество на пропаднали мъжки и продажни женски, които не мислят за нищо друго освен как да направят следващото си поколение. Тогава учените му изобретили лодка, той сложил всичко необходимо в една раница и потеглил към тропиците.
Илюстрация: Дора

3 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. Имаше 1 "заблуден" пингвин, озовал се с плуване в Нова Зеландия... Дори и лодка не му е трябвала - нещата се връзват, мда :)

    ОтговорИзтриване