неделя, 19 юни 2011 г.

констелация

Един мъж се събудил в Рая - звучи толкова изтъркано, колкото света и най-жалкото е, че не е виц.
Един мъж се събудил в Рая, до жената, която сънувал, до жената с която заспал. Погледнал я. Тя издшивала употребения от дробовете й въздух и поела нов. Той се замислил – тя лежи там толкова невинна и крехка, трябва да се погрижа за нея. Мъжът станал и видял, че е гол. Решил, че голотата е символ на слабост и се завил в кожи, скрил се зад дрехите си и се чувствал толкова защитен, колкото се чувства рицар с 23 килограмова броня на гърба си. Вече можел да я защитава. Сложил катинар на камъка, който затваря пещерата му, после си направил копие от някакъв паднал клон и се заел да осигурява храна на своята жена. Тръгнал първо през шубраците. Надявал се, че животните ще се укриват някъде навътре, но скоро не намерил нищо и се отказал. Ловът му се струвал сложен, той бил свикнал да яде меда от кошерите и мравките в мравуняците. Живеел мързеливо и доволно, но щастливо. Живеел.
Вървял мъжът през шубраците и вече искал да излезе от тях, стигнал до някаква река и решил, че може да налови риба. Скочил вътре и започнал да дебне подскачащата пъстърва, но след 34 мятания на копието, така и не успял да уцели никаква риба. Депресия. Зачудил се какъв мъж е, зачудил се как ще се прибере при жената. Хванало го срам. Решил да й занесе мед или малко мравки.
През това време жената станала и влязла в банята, за да си измие очите. Завътяла кранчето и то останало в ръцете й. Водата не спирала да тече, а жената търсила мъжа си, за да й помогне. Не могла да го намери и звъннала на съседа. Съседът взел инструментите си, счупил катинара на пещерата и влязъл в банята. Завъртял водопроводния кран и водата в миг спряла. Жената го гледала, мъжът умело боравил с инструментите си и скоро счупеният кран бил поправен и сложен обратно на мястото му. Жената се впечатлила и изпратила съседа. Казала му, че мъжът й ще почерпи едно шише ракия, после дръпнала камъка и затворила пещерата.
Скоро мъжът се върнал, видял разбития катинар и си помислил най-лошото. Влязъл вътре, хвърлил меда и мравките на масата в кухнята и заврял медената си ръка под полата на жена си. Успокоил се. Жената му ударила шамар и влязла в банята. Завъртяла кранчето, което се движело толкова плавно и правилно, че тя започнала да си играе с него. След малко се осъзнала и измила сладкото и лепкаво нещо от себе си. Върнала се при мъжа и видяла мравките и меда. Направила физиономия, от която мъжът разбрал, че е направил нещо неправилно.
Една жена се събудила в Рая, до мъжа който сънувала, до мъжа с когото заспала. Погледнала го. От устата му се стичала слюнка и излизали гърлени звуци. Жената се отдръпнала и избягала в кухнята. Видяла мравките в меда и избягала в банята. Измила очите си няколко пъти и се погледнала в огледалото. Чула звука на течащата вода и погледнала кранчето. Обръснала си краката и излязла на лов. Сложила катинар на камъка и почукала на съседа...

Няма коментари:

Публикуване на коментар