петък, 20 май 2011 г.

зло

По мотиви от житова на Хенри Ли Лукас
НЕ Е ЗА ХОРА СЪС СЛАБИ СЪРЦА!!

Мария(16) се прибира вкъщи. Казва на родителите си, че трябва да поговорят. Казва им, че е бременна от нейн съученик. Баща й я гони от дома й. Тя отива при Иван и му казва, че трябва да се оправят сами. Той й отговаря, че ще почне работа на някакъв строеж.

6 години по късно...
Ивайло(5) стои на детско столче и плаче, чува се стенеща жена. Отстрани до Ивайло седи баща му Иван, който е в инвалидна количка. Двамата наблюдават майка му Мария, която прави секс с непознат. Ивайло се изправя и побягва в кухнята, а майка му крещи по него. Става от леглото и го връща обратно на стола, нарича го копеле. Казва им, че не трябва да се срамуват от нея, защото все пак тя ги храни. След малко клиентът си тръгва, тя обижда мъжа си.

Една година по-късно. Иван бута количката си по ръба на язовирна стена. Засилва я и пада във водата.

Ивайло и Мария погребват Иван. Ковчегът му се спуска в земята. Прибират се удома. Мария казва на Иван да почисти къщата, той й отвръща, че няма. Тя му забива шамар. Ивайло пада на земята, Мария му повтаря да почисти, той отново се дърпа. Мария му крещи, а той хвърля ваза по нея. Тя взима вазата и му я забива в лицето. Ивайло пада на земята, окото му кърви. Мария го оставя да лежи на земята. След няколко часа Ивайло все още е на земята. На вратата се чука, влиза един от редовните клиенти на Мария, който като вижда момчето го вдига от земята и го завежда на лекар. Докторите не успяват да спасят окото и му слагат стъклено.

Една година по-късно. Ивайло(7) стои изправен на столче и отново плаче. Майка му го облича в момичешки дрехи. Мария, едва ли не, влачи Ивайло за ръката. Има самодоволна усмивка на лицето си. Съучениците на Ивайло му се смеят и подиграват.

Три години по-късно. Ивайло е на 10 и си играе с братовчед си Стоян(14). Ивайло хваща някаква котка, пъха я в касетка от бира и периодично пъха запалени пиратки през процепите. Скоро котката е изпържена. Стоян се смее, но му казва, че сега ще му покаже нещо по-добро. Изтичва до двора на съседите и след известно време се връща с кокошка. Играе си с нея известно време. След това я дава на Ивайло и му казва да я държи. Стоян си разкопчава панталоните и изнасилва кокошката, която скоро умира. Хвърля мъртвото тяло на Ивайло и му казва да пробва и той. Ивайло държи мъртвата кокошка в ръце и я гледа. Разкопчава бавно панталоните си и след малко вкарва члена си в нея. Ивайло се тресе и се усмихва.

Няколко години след това.
Ивайло изнасилва мъртво куче.

Ивайло(16) седи на чин и наблюдава учителката си. След малко погледът му се отмества към Валя(16). Наблюдава тялото й, бедрата й, лицето й. След часа Ивайло пита Валя дали иска да се видят вечерта. Тя му отказва.

Ивайло среща Валя на улицата пита я дали иска да прави секс с него, тя му забива шамар.
Ивайло изнасилва мъртвото тяло на Валя. После я заравя извън града, близо до жп линия.

Разследващ полицай разпитва всички от класа на Валя. Не влага особено старание, не вярва, че някое от децата знае нещо. Ивайло задава въпроси на полицая, какво са открили, разпитва го за неща от професията. Полицаят му разкрива, че все още не знаят нищо. После му казва, колко е опасна полицейската работа. Ивайло му казва, че иска да стане точно полицай. Униформеният му дава някакви съвети, а ивайло го разпитва за тънкостите. Полицаят разказва с най-малки подрбоности, като всичко се запечатва в съзнанието на Ивайло. Накрая полицаят казва, нещо за серийните убийци, а Ивайло го пита как се познава кога няколко трупа са жертви на сериен убиеж, а полицаят му отговаря, че са убити по идентичен начин. Нещо просветва на Ивайло, той сякаш се усмихва.

Ивайло изгаря следващата си жертва в пещ. Разпръсва праха в полето. Полицейски шеф прехвърля случая с изчезналите момичета на друг екип, който е амбициран да хване извършителя. Това са разследващите полицаи Деянов и Костов. Деянов преглежда докладите по случая и предполага, че става въпрос за сериен убиец. Костов му казва, че не могат да твърдят подобно нещо, докато не намерят труповете. След известно време в полицията се обажда железничар, който е намерил скелет на човек, докато е извършвал ремонтна дейност на релсите.

Скоро намерените трупове са 5, като всички жертви са убити по различен начин. Една е накълцана, друга е удушена, трета е давена и т.н. Следователите не могат да твърдят със сигурност дали извършителят е един или са няколко. Свидетели почти няма, а тези които са видели нещо, не са видели нищо конкретно или подпомагащо разследването.

Ивайло върви по околовръстен път, отстрани има гора. Чува някакви звуци и се насочва към тях. Приближава се и вижда мъж, който изнасилва някаква жена, а през това време я ръга с нож. Жената пищи, докато накрая умира. Ивайло се смее, а мъжът се стряска. Ивайло му казва, че прекалено много се цапа и му дава няколко съвета. Пита го дали това му е първата жертва. Мъжът поклаща глава. Ивайло се представя, мъжът се изправя, дрехите му са целите в кръв, закопчава си панталона и стиска ръката на Ивайло. Казва се Храбромир, но майка му го е наричала Хари.

Няколко месеца по-късно Ивайло представя хари на майка си, казва й, че той ще живее утях. Майка му се е пропила и по цели дни прекарва на дивана пред телевизора с бутилка в ръка. Един ден забелязва особените отношения между Хари и Ивайло. Те си пускат ръце, целуват се по бузите, вечер стоят до късно в една и съща стая. Мария се изправя и обвинява Ивайло, че е мръсен педераст. Вдига бутилката и я мята по него. Ивайло се навежда, но въпреки това бутилката го уцелва в главата и той пада. Хари се ядосва и се нахвърля върху Мария. Когато Ивайло се съвзема, Мария вече е мъртва. Ивайло се вбесява и убива Хари. Заради шума съседите са извикали полиция. Ивайло излиза от задния вход на къщата и изчезва.

Не минава дълго време и следователите откриват предмети на убитите момичета в къщата на Ивайло. Издирват го в цялата страна.
Ивайло убива всеки път щом му потрябват пари, или секс. Жертвите заравя или захвърля в някоя канавка. Оставя кървави следи из цяла България, а полицаите го следват неотлъчно, докато накрая го залавят на границата.

В съда Ивайло признава за убийството на Хари, но твърди, че го е убил, за да защити майка си. Полицията така и не успява да намери доказателства, за останалите убийства, тъй като всички жертви са убивани по различен начин. Вещите в къщата на Ивайло не доказват нищо, освен, че намира някакви неща на улицата и ги прибира. Осъден е на 10 години затвор.

1 коментар: