сряда, 1 декември 2010 г.

Обрати


Емо(18, облечен в черни дънки, черна тениска и кецове) седи на тротоара. Около него няма никой, десният му крак подскача, а той гледа в една точка напред. Протяга ръка и взима бирата пред себе си. Надига я високо и отпива, докато сваля бутилката надолу - скача и я хвърля в земята. Гърлото й се отчупва и изхвърча на една страна, а останалата част се търкаля по паважа. Емо върви по тротоара и гледа лошо, но не поглежда никой от минувачите.

Eмo и Лили(17, руса, с дънки, тениска и кецове) се разхождат в парка. Спират, Емо придърпва Лили до себе си и я целува. Тя го прегръща и после се отдръпва бавно назад. Продължават да вървят. Смеят се.

Емо е сам в парка,(на същото място където се е случила целувката) Върви и пуши цигара. Стига някакъв мост, под който минават коли. Обляга се и пуши, гледа колите отдолу. Качва се на парапета и разперва ръце, започва да ходи напред-назад. Хвърля цигарата си, тя пада на шосето, димът се вие нагоре докато не я смачква кола. Емо застава с лице към колите и протяга крак напред, сякаш ще прави крачка. После се засмива и го връща обратно при другия. Скача назад и чува женски смях. Оглежда се. Наоколо няма никой, навежда глава, но чува смеха отново, този път по-ясно зад себе си. Обръща се и вижда Лили, която бяга и се смее. Емо тръгва след нея, но не може да я настигне. За момент я губи, после пак я вижда и отново я подгонва. Тя не спира, като от време на време се обръща. Емо започва да я настига. Малко по малко се доближава до нея, но образът й се променя. Дрехите й стават все по-мръсни, а лицето все по-бледо. На главата й се отваря рана, от която тече кръв. Смехът й преминава в плач, Емо я моли да спре. Лили се заковава на място. Емо задъхан спира и започва да върви към нея, тя се обръща към една от близките къщи и извръща лицето си към Емо. Той вижда погледа й и забързва крачка. Лили изчезва. Емо крещи. Започва да се бие по главата, заповядва й да се появи отново, но нея я няма. После вниманието му привлича къщата пред него.

Приближава се бавно, оглежда колата отпред. Тя е със счупен фар и замазана кръв по бронята. Емо стиска юмруци, в главата му звучи глас от вечерната емисия новини, съобщаващ за блъснато момиче. Гласът казва, че шофьорът който е избягал, оставил само фара си на произшествието. Емо се насочва към къщата. Диша тежко. Влиза бавно вътре и се оглежда. Вижда мъртво пияна жена на дивана, около нея се търкалят бутилки. Емо я сритва, но жената не помръдва. Вдига телефона и набира няколко цифри. На близкото шкафче има снимка на Емо като малък, прегърнал жената. Емо съобщава по телефона, че майка му е мъртво пияна и има нужда от лекарска помощ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар