понеделник, 15 октомври 2012 г.

I know you are, but what am I?




Тя иска да ме нарича свой и да ме пази вечер от тъмните субекти в подсъзнанието ми. Иска да ми прави компания през деня и да запълва тишината, когато стане прекалено тягостна. Тя иска да е слънце в моята прогноза и всички пътища към нея да са оцветени в зелено. Тя иска да е щъркелa на моята пролет, да е вълнен пуловер през зимата. Тя иска да е суша, за да се спасявам в нея. Иска да рисува усмивката ми с връхчетата на пръстите си. Тя иска да оставя бележки в джобовете ми, за да се изненадвам, когато се бръкна за нещо. Иска да ме завива с косата си, да я возя на колелото и да й построя къща. Иска да ми дава крила и да ги изглажда всеки път щом ги намачкам или счупя. Тя иска да е винаги перфектна за мен, да няма косъмче по тялото си, да се гримира умерено, да не прекалява с парфюма. Тя иска да гони сърничките в парка, а аз да я снимам. Иска да играем на топка, да е винаги красива, да е стройна като ледена висулка. Тя иска да е дъгата, след дъжда, който вали в главата ми. Иска да е сладолед на клечка, когато ми е жега. Да наблюдава с мен небето и да го наглася към музиката, която звучи. Не танцуват ли чудесно облаците? Тя иска да е камък, когато ми се троши. Иска да е азбука, когато имам нужда от думи. Да е статуя, когато имам нужда от тишина. И да е вретено, когато имам нужда от сън. Тя иска да е коралов риф, когато трябва да се скрия. Тя иска да е слънчоглед, да е русалка, да е летяща костенурка, да е красавицата или звяра, да е осакатена кукла, да е каменно цвете, да е булката труп, да е феникс, за да е под кожата ми. Тя иска да ми е катет, хипотенуза и отсечка пусната в пространството.Иска да е диджей на моя плейлист. Да ме обича повече отколкото аз се обичам. И да е рекламата на моята телевизия, сутрешен блок, новинарска емисия. Тя е стълбището на моята сграда, тя е крушката светлина, тя е парче от Рая, тя е мляко с какао и бадемов марципан. Тя е дъвка турбо, бенгалски огън, килограм череши, летяща чиния и захарен памук. Тя е жена ми и така си я представям.

11 коментара:

  1. Разчувствах се нещо

    ОтговорИзтриване
  2. толкова вълнуващо, исками се да го препрочитам отново и отново, докато не заживея сред редовете му

    ОтговорИзтриване
  3. А аз искам мъжа, който иска тази жена.

    ОтговорИзтриване
  4. pochni da pishesh tekstove za chalga pesnite dokato suberesh pari I se zapoznaesh s horata a puk posle kato se nauchish moje da pravish interesni raboti, koito da dostigat poveche hora

    ОтговорИзтриване
  5. Колко рядко вече жените се доближават до тази твоя представа...тази жена е просто химера,фантазия,мечта...но всеки има нужда да вярва в нещо,което го прави по-силен. : ))

    ОтговорИзтриване
  6. Reading it, I can't help but wonder.. She sounds perfect. Do you think you deserve her? Do you think You ..are perfect?

    ОтговорИзтриване
  7. Повечето такива момичета се надяват да намерят мъж, който не се страхува и може да понесе всичко гореизброено :)

    ОтговорИзтриване